Därför är truckkort bra att ha

Om du vill ha ett extra plus i kanten på ditt CV ska du ta truckkort. Det breddar din kompetens och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Det kan vara en bra idé att ta både A och B truckkort direkt.

Om du vill bredda ditt kompetensområde är truckkort en bra sak att ta. Du kan skaffa truckkort i Malmö om du är intresserad. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att köra truck utan du får genom utbildningen lära dig allt du behöver kunna. Om du söker nytt jobb kan du ha stor vinning av att ta truckkort. När du väl har kortet i din hand ökar dina chanser att hitta ett välbetalt arbete framförallt i Skåneregionen. Det finns just nu oändliga möjligheter till jobb inom logistik och lager. Att ha ett truckkort ses av många som ett plus i kanten att ha i cv när du söker andra typer av jobb. Du kan jobba såväl i mindre butiker som på större lager när du kör truck. Det handlar ofta om att du ska flytta gods mellan lager och produktion när du kör truck.

Som truckförare kan du ha flexibla arbetsuppgifter

Truckkortet möjliggör en större flexibilitet när det kommer till dina arbetsuppgifter och för arbetsgivaren. Om du exempelvis arbetar på en livsmedelsaffär kan du köra truck och sitta i kassan. När kommer till jobb där det innebär att köra truck finns det ingen bättre eller sämre period på året att söka jobb utan du har lika stor chans när du än söker. Som truckförare tjänar du någonstans kring 30 000 kronor men allt beror på arbetsplatsen och din kompetens. Att ta truckkort är inte speciellt dyrt och det är en liten summa i jämförelse med vad du får ut av truckkortet.

Ta både A och B körkortet för truck

När du ska ta ditt truckkort kan det vara en bra idé att ta både truckkort A och B för att bredda dina möjligheter till jobb ytterligare. A-körkortet gör att du får hantera gods längs golvet medan om du har B-kortet kan du hantera tyngre och mer otympligt gods.