Skaffa en laddstolpe till bostadsrätten

Driver du en bostadsrättsförening är det viktigt att du ger den service som efterfrågas av de boende. Det blir till exempel allt vanligare att folk väljer elbil framför en fossildriven variant. Då är det viktigt att det finns laddstolpar så alla kan ladda sin bil på ett smidigt sätt.

Det pågår en ständig debatt om hur vi ska rädda klimatet och att fasa ut fossila bränslen är en stor del av detta. Det betyder också att fler människor får upp ögonen för de fördelar som finns med en elbil. Dock kanske de inte köper en elbil om det inte finns möjlighet att ladda bilen där de bor.

Flera fördelar med laddstolpar

pexels-rathaphon-nanthapreecha-3846205Genom att installera en laddstolpe brf garderar du dig för framtiden. Elbilar kommer bara bli vanligare och då slipper du installera flera stolpar längre fram. Om du senare skulle märka ett större behov från din bostadsrättsförening kan du istället lägga till enstaka laddstolpar. Det är en god idé att höra efter redan nu med de som bor i föreningen om de har planer på att skaffa en elbil. Då får du en bra bild över hur intresset ser ut för laddstolpar.

Öka intresset och höj värdet

Det råder idag hård konkurrens på bostadsmarknaden och det är viktigt att man sköter om sin bostadsförening för att locka till sig nya köpare. Genom att installera laddstolpar kommer fler människor bli intresserade och du kan höja värdet på hela föreningen. Många potentiella köpare kräver idag att det ska finnas en laddstolpe för att de överhuvudtaget ska vara intresserade av att köpa en bostad i föreningen. Det spelar ingen roll om det rör sig om en storstad eller en lite mindre ort.

Övertyga dina medlemmar

En laddstolpe är alltså en gemensam investering i bostadsrättsföreningen. Om du har några medlemmar som fortfarande tvekar kan du berätta om alla klimatrelaterade fördelar. Fossila bränslen ger väldigt mycket utsläpp och det kommer gynna alla att gå över till elbilar. Det är också smart eftersom regeringen och EU vill fasa ut alla bensin- och dieselbilar inom en snar framtid. Då är det bra att vara förberedd.