Därför ska du köpa extra bilbatterier

Är du en av alla bilförare som försökt starta bilen en kall vintermorgon och upptäckt att bilbatteriet har laddat ur? Det är naturligtvis inte kul, men det finns en väldigt smidig och enkel lösning på problemet. Läs mer här om varför du ska köpa minst ett extra bilbatteri och förvara hemma.

A,Car,Mechanic,Replaces,A,BatteryVintern kan vara lika kall och bister som insikten att du har glömt att ladda bilbatteriet, men det finns några enkla tips för att komma tillrätta med problemet. Det är lätt att ta för givet att bilen startar i alla väder, men när det gäller bilbatterier ställer vinterkylan större krav på regelbundet underhåll.

”Moderna bilars stopp-start-system ställer stora krav på bilens batteri. Och när ditt batteri inte är fräscht stängs flera funktioner i din bil av”.

Köp reservbatteri

Det är minst lika viktigt att förvara reservdäck i bagageutrymmet som det är att ha ett extra bilbatteri i garaget. Eftersom bilbatteriet är en förbrukningsvara som slits successivt behöver du ha en plan för vad du ska göra om bilen vägrar att starta. Det lättaste är helt enkelt att köpa ett reservbatteri som ser till att du kan använda din bil när du vill och behöver.

Underhållsladda bilbatterier

I väntan på ett nytt superbatteri som laddar på två minuter kan det med andra ord vara bra att underhållsladda ditt bilbatteri med jämna mellanrum för att förlänga livslängden. Särskilt moderna bilar är beroende av en jämn strömförsörjning för att alla system ska fungera optimalt. Det kan också vara bra att satsa på en smart och smidig batteriladdare.