Så håller du din motorcross ren

Om du sysslar med motorcross som hobby är det viktigt att du tar hand om den ordentligt. Att investera i bra utrustning som gör att du kan hålla den ren och fräsch är viktigt. Smuts kan på sikt ha negativ inverkan på din motorcross.

Motocross,Rider,Creates,A,Huge,Cloud,Of,Dust,And,DebrisOm du har en motorcross är det viktigt att du tar hand om den på bästa sätt. När du har använt den är det bra att rengöra och skölja av den. Gammal smuts kan på sikt vara dåligt för din motorcross. För att kunna tvätta motorcrossen ordentligt är det bra att investera i en hetvattentvätt som får bort all smuts. Med en sådan tvätt kan du enkelt få bort fläckar från bensin och olja mycket enklare än om du har en hink med vatten. Dessutom behöver du inte använda lika mycket rengöringsmedel vilket är bra för miljön. Du kan använda samma produkter till motorcrossen som du använder till bilen.

“Olackerade detaljer av gummi och plast kan precis som lacken behöva rengöras och skyddas.” Läs mer här

Inspektera motorcrossens delar när du tvättar den

När du rengör motorcrossen är det ungefär som att rengöra en bil förutom att du inte har någon insida att ta hänsyn till. När du har tvättat och rengjort din cykel är det bra att torka av den med en torr och ren handduk. När du tvättar din motorcross kan du passa på att inspektera den ordentligt. Att ha koll på att delar är hela och fungerar är viktigt för körningen. Tänk på att ta det försiktigt när du är ute och kör.