Därför ska bostadsrättsföreningen installera laddstolpar

Det finns många fördelar med elbilar som att de är billigare i drift och det är mer hållbart. Elbilar är även roliga att köra och gör livet med bil enklare. Men hur du laddar elbilen är en avgörande faktor för hur elbilslivet blir.

Elbilar är en bil som allt fler privatpersoner väljer att köpa. Men för att det ska vara smidigt att äga en elbil är det betydelsefullt att det finns möjlighet att ladda elbilen vid bostaden. Om du bor i en bostadsrätt är det fördelaktigt om det finns laddstolpar installerade. Det finns laddstolpar till bostadsrättsföreningar med Opigo om bostadsrättsföreningen vill installera sådana.

Få avdrag för laddstolpar

Laddstolpar kan ses som en investering för bostadsrättsföreningen. Dessutom kan bostadsrättsföreningen få 50 procent i avdrag på den totala investeringskostnaden vilket är väldigt fördelaktigt. Bidraget går att söka både före och efter installationen. Tänk på att det måste göras inom sex månader efter det att allt är på plats. När en ägare av en elbil ska köpa en bostadsrätt väljer den med största sannolikhet i första hand en bostadsrätt där det finns möjlighet att ladda elbilen. Bostadsrätter med tillgänglighet till laddstolpar har därför en större målgrupp.

Bostadsrätterna blir attraktivare

Ett annat argument för att din bostadsrättsförening ska prioritera laddstolpar är för att Sverige har klimatmål om att ha en fossilfri fordonsflotta 2030. Det betyder att allt fler kommer att ställa om och skippa bilar som drivs på bensin eller diesel. Människor kommer i och med det att ställa högre krav på laddningsmöjligheterna.

  • Fördelar med laddstationer för en bostadsrättsförening:
  • Höjer värdet på alla lägenheter.
  • Intäkterna till bostadsrättsföreningen ökar.
  • Lägenheterna är mer attraktiva och passar ett större klientel.

Boka ett kostnadsfritt platsbesök

Vad du kan göra för att komma igång för att bostadsrättsföreningen ska investera i laddstationer är att undersöka intresset i bostadsrättsföreningen. Ett tips är att kolla hur många som kör elbil idag och undersök hur många som skulle kunna tänkas att köra en elbil om fem år. Om det finns ett intresse kan föreningen boka in ett kostnadsfritt platsbesök för att få mer information hur förutsättningarna ser ut och hur det praktiskt skulle gå till.