Låna för bilreparation och andra akuta situationer

De flesta av oss kommer förr eller senare hamna i en situation då vi behöver pengar akut. En bil som går sönder är ett typexempel på detta – det kan förstöra möjligheten att jobba och hämta barnen på förskolan, exempelvis. Ett snabbt lån kan då vara ett alternativ.

När du ska ansöka om lån med snabba utbetalningar är det viktigt att välja en seriös aktör. Villkor och ansökningsprocess ska finnas tydligt utskrivet på hemsidan hos den långivare du väljer. Ett bra exempel på detta är SMSPengar, som enkelt låter dig räkna ut hur mycket ränta du kommer behöva betala utifrån den summa du vill låna.

Underskatta inte dina rättigheter som konsument

I ett reportage av Sveriges Radio kan vi läsa:

”Många konsumenter kan inte så mycket om bilar – vilket flera bilverkstäder utnyttjar.”

Det är en vanlig känsla hos de flesta som inte har koll på bilar. Hur vet du som konsument att du inte blir blåst? Det är svårt, men inte omöjligt. Läs omdömen på internet. Prata med din familj, vänner och kollegor för att få rekommendationer. Besök och jämför olika bilverkstäders analyser och erbjudanden, om du har tid.

Överväg SMS-lån i specifika situationer

SMS-lån, eller snabblån som det också ibland kallas, är sällan något som rekommenderas. Det är generellt högre ränta och tuffare återbetalningsvillkor än för andra lån. Fördelen är som sagt snabbheten – processen och utbetalningen är snabb. Med andra ord är SMS-lån inget som bör användas utan eftertanke, men kan vara ett nödvändigt alternativ i specifika situationer.